Sayfalar

24 Mart 2014 Pazartesi

WERKBUND KONUT KOMPLEKSİ

  Viyana Werkbund Konutları'nın bulunduğu alanda ünlü mimarların tasarlamış olduğu konut arazilerinde belirli arsalar verilerek bu arsalara bir takım belirli kısıtlamalar getirilerek yeni bir konut kompleksi tasarlanması istendi.30-120m2 arasında alan farklı konut tipleri, arsalardan ve yoldan belirli bir çekme payı ve ünlü mimarların yol aksı bounca korudkları aksın yine aynen koruması şartı ile bir konut kompleksi oluşturulması öngörülmüştür. 
İstenilenler doğrultusunda mevcut alanın korunması gereken akslarından referasla, bu aksı bir duvar olarak yükseltip bu duvarın arkasında, her konutun kendi girişinin olduğu açık bir sirkülasyon alanı oluşturulmuştur. zeminden yükselen kot farkı bu yükselen duvara eklemlenen  merdivenler ile çözümlenmiş ve du duvar sirkülayon duvarı olarak aynı zamanda hem koruyucu hem de bir geçiş alanı görevi üstlenmiştir. 





















13 Mart 2014 Perşembe

WERKBUNDSIEDLUNG YENİDEN

Proje-6 için seçilen alanda daha önce dönemin ünlü mimarları tarafından yapılan konutların maket çalışması...






EŞİK

Potansiyel alan olarak Nusaybin-Kamışlı görüş alanına , sınıra sıfır noktasında bulunan, mevcut tren istasyonunun bulunduğu alan seçtiğim projemde eşik kavramınında aslında hem bulunduğu konumla hem de işlevle sorgulandığı bir tren istasyonu-otel proje ürünüm oldu…

PROJE-5





KONSTRÜKSİYON

 
Origami ile başlayan süreç serbest bir çalışma ürünü istemiyle sonuçlandı. Grup olarak çalıştığımız ve kağıt katlamayla başlayan süreç ürünü bir mobilya oldu…  İstenen şey ise mobilyanın origami ile başlayan hareket özelliklerinin devam ederek buna dair bir detay oluş




ALCACER DO SAL NURSİNG HOME

Yapının strüktürüne dair ödev çaışması...


MAYA WORKSHOP


WORKSHOP

3 gün süren bir workshop ürünü olan kütüphane maketi...


ÇATI MAKETİ



LANDSCAPE

YÜRÜYÜŞ YOLU- BAHÇE


   Konusu landscape olan projede topoğrafyaya yerleşme- topoğrafya üzerinde iz bırakma proje probleminin temelini oluşturdu. bina içerisinde kavramaya ya da oluşturmaya çalıştığımız hareketliliğin aslında topoğrafya ile başlangıcı meselesine dayanarak sadece bir peyzaj düzenlemesi olarak algılanması dışına çıkıp topoğrafya (bina gibi düşünme) ile mekanlar oluşturma, mekan algısının (bina üretiminde kullanılan) materyal olarak algıladığımız malzemelerle sınırlı kalmaması sonucu  topoğrafya üzerinde mekanlar oluşturmamızı sağladı.

PROJE4-1


BARINAMAMA

RAYLI EV 

Bu proje doğal afetler( sel, deprem, fırtına vs.) ya da insan faktörü ( savaş, yıkım vs.) sonucu evsiz kalan insanlar için oluşturulabilecek alternatif fikirlerin sorgulandığı bir proje olmuştur.
Ben Ilısu Baraj Projesi ile 200 köyün boşaltılması ve bu köylere uygulanan tek tip projeye karşı oluşturulan kişilere esnek mekan sağlamayı amaçlayan bir proje üzerine çalıştım.

Esnek mekanları ray üzerinde hareket eden, tek bir odayı oluşturan kütleler ile sağladım. Odalar arası geçiş ise  cepheyi üç parçaya bölerek, her bir parçanın kütleler üzerinde yer alan raylar ile hareketi ile sağladım.  Köy içerisinde ise aynı esnekliğin devamı; hem eklemlenme hem de kütle hareketinin devamlılığı için yine rayların devamlılığı ile sağlandı .

PROJE 3














YOLDA DURMAK

BENZİN İSTASYONU

Şehirler arası bir yol olan  Mardin-Kızıltepe yolu üzerinde bir benzin istasyonu oluşturup bunun çevre ile olan ilişkilerini de sorgulamak proje konusu olmuştur.
Ben bir kütle içerisinde tüm ihtiyaç birimlerini toplayıp o birimlerin hizmetini de bölmeden bir mekan tasarladım. Kütlenin büyüklüğünden dolayı hantallığın ortadan kalkması için de pompalar üzerinde yer alan üst örtüyü ikiye böldüm. Ancak açısal kesimden dolayı bütünlüğü yine korudum.


Proje2-2 






YOLDA DURMAK


ÜST GEÇİT- DURAK-BÜFE

Proje çalışması Mardin-Kızıltepe yolu üzerinde gerçekleşmiştir. Proje konusu ‘yolda durmak ‘ eylemine bağlı olarak ihtiyaç görülen alan üzerine üst geçit ya da alt geçit ile beraber ‘durak, durak-büfe, ya da gölgelik’ kompleksinde bir geçiş mekanı oluşturmak olmuştur. Ben de yol üzerinde okulların yoğunlukta olduğu bir bölge üzerinde üst geçit-durak-büfe kompleksi oluşturdum.


Proje2-1